CASA SELVA, Sayulita, México.
       
     
     Is a project for a bungalow type space intended for tourism in the Palapa Ganesh complex on the outskirts of Sayulita, Mexico. The land destined for the project is located in the upper part of the complex near the vehicular entrance and parking on a steep jungle hill that descends towards the Pacific Ocean. The project starts from the need to isolate completely from the vehicle entrance and parking as well as from the need to be as discreet as possible limiting the physical presence of the building to the minimum in order to have the least visual impact on the land and on the sea views. In this way, we decided to use the natural slope of the land to embed the bungalow inside the hill leaving the latter continue on to its roof creating a green roof. Thus the construction is practically imperceptible from the entrance and parking. The discreet stone staircase that gives access, reveals a space that opens up to the jungle and to the horizon providing spectacular views of the ocean from its terrace and the rest of its spaces.
       
     
comedor.jpg
       
     
terraza.jpg
       
     
sala int2.jpg
       
     
cocina.jpg
       
     
terraza escalera.jpg
       
     
vista terraza.jpg
       
     
vista.jpg
       
     
CASA SELVA, Sayulita, México.
       
     
CASA SELVA, Sayulita, México.

Es un proyecto para un espacio tipo bungalow destinado al turismo en el complejo Palapa Ganesh a las afueras de Sayulita, Nayarit. El terreno destinado para el proyecto se encuentra en la parte alta del complejo cerca del ingreso vehicular en una abrupta colina selvática que desciende hacía el océano pacifico. El proyecto parte de la necesidad de aislarse completamente del ingreso así como de crear la mínima presencia y ser lo más discreto posible para no impactar visualmente el terreno ni las vistas al mar. De esta forma, se decidió utilizar la pendiente natural del terreno para incrustar el bungalow al interior del cerro dejando a este último continuar sobre su techo creando un techo verde. De esta manera la construcción es prácticamente imperceptible desde el ingreso. La discreta escalera en piedra que le da acceso releva un espacio que se abre a la selva y al horizonte propiciando espectaculares vistas al océano desde su terraza y el resto de sus espacios.

     Is a project for a bungalow type space intended for tourism in the Palapa Ganesh complex on the outskirts of Sayulita, Mexico. The land destined for the project is located in the upper part of the complex near the vehicular entrance and parking on a steep jungle hill that descends towards the Pacific Ocean. The project starts from the need to isolate completely from the vehicle entrance and parking as well as from the need to be as discreet as possible limiting the physical presence of the building to the minimum in order to have the least visual impact on the land and on the sea views. In this way, we decided to use the natural slope of the land to embed the bungalow inside the hill leaving the latter continue on to its roof creating a green roof. Thus the construction is practically imperceptible from the entrance and parking. The discreet stone staircase that gives access, reveals a space that opens up to the jungle and to the horizon providing spectacular views of the ocean from its terrace and the rest of its spaces.
       
     

Is a project for a bungalow type space intended for tourism in the Palapa Ganesh complex on the outskirts of Sayulita, Mexico. The land destined for the project is located in the upper part of the complex near the vehicular entrance and parking on a steep jungle hill that descends towards the Pacific Ocean. The project starts from the need to isolate completely from the vehicle entrance and parking as well as from the need to be as discreet as possible limiting the physical presence of the building to the minimum in order to have the least visual impact on the land and on the sea views. In this way, we decided to use the natural slope of the land to embed the bungalow inside the hill leaving the latter continue on to its roof creating a green roof. Thus the construction is practically imperceptible from the entrance and parking. The discreet stone staircase that gives access, reveals a space that opens up to the jungle and to the horizon providing spectacular views of the ocean from its terrace and the rest of its spaces.

comedor.jpg
       
     
terraza.jpg
       
     
sala int2.jpg
       
     
cocina.jpg
       
     
terraza escalera.jpg
       
     
vista terraza.jpg
       
     
vista.jpg